Звезда помера европске границе

Фудбал
Успех Црвене звезде остварен овог лета на интернационалној сцени остаће уписан у клупској, али и европској историји.

 

Шампион Србије први је тим који је на путу до групне фазе Лиге шампиона елиминисао четири ривала, а да податак буде још импресивнији, у осам дуела квалификација није претрпео пораз.

Подсетимо, пред актуелну сезону промењен је концепт квалификација, па је српски представник први пут морао да има четири препреке пред собом до најсветлије позорнице. Упркос захтевнијем задатку него у свим ранијим квалификацијама, изабраници Владана Милојевића остварили су резултат ишчекиван 26 година.

Црвено-бели пут остаће упамћен на Старом континенту, јер је Звезда први тим који је у десет година, колико постоје четири круга квалификација, успео да пређе све степенике од првог кола до групне фазе.

Овим успехом наш клуб је наставио да помера границе у УЕФА такмичењима, а неизбрисив траг оставио је и претходне сезоне поставши први клуб који је од првог кола квалификација за Лигу Европе стигао до групне фазе, потом померивши лествицу за још један степен пласманом у шеснаестину финала.

Искрено се надамо да ће црвено-бели наставити у истом стилу, као и да ће обарање позитивних рекорда постати уобичајена појава у Љутице Богдана.

RSF