Звезда поново „напада“ Марина

Фудбал

ЦРВЕНА звезда и Марко Марин – нови покушај! У неколико наврата високо обештећење и јака плата некадашњег репрезентативца Немачке представљали су препреку да се жеља црвено-белих и момка из Босанске Градишке испуни, а тренутне околности би можда могле да иду на руку Звездану Терзићу.

Клуб из Љутице Богдана је решен да овог лета значајније одреши кесу за обештећење играча који су „подвучени у тефтеру“, па се тако наводно не би жалило ни милион евра на име обештећења за Марка Марина. Цела прича везана за 30-годишњег фудбалера има по један озбиљан плус и један минус.

Највећи плус црвено-белих у акцији довођења везисте Олимпијакоса требало би да представља чињеница да је газда атинског клуба Маринакис у последњих месец дана неколико пута јавно „терао“ из клуба практично све играче са платног списка због очајних резултата у лиги. Уколико је и даље при том ставу милион евра за Марина би могло да му звучи примамљиво, с обзиром да је Челсију својевремено плаћен три пута више, а уговор са клубом из Пиреја му истиче наредног лета.

Минус у причи која сваких шест месеци стидљиво или мало гласније излази у јавност су јака примања фудбалера који је у неколико интервјуа нагласио да је велики навијач Црвене звезде. Имајући у виду да је Марин у марту напунио 29 година логично је да су његова размишљања и даље превасходно везана за нови уносни уговор у иностранству. Ту би на сцену требало да ступи преговарачка способност челника српског шампиона. Није занемрљива ни чињеница да је пре пола године из „истог смера“ стигао репрезентативац Комора Бен Мохамед, који је одлично функционисао у тандему са Марином.

Марин је у сезони која је завршена пре четири дана одиграо 23 првенствена меча за Олимпијакос и постигао седам голова, док је у Лиги шампиона уписао седам утакмица на којима је једном затресао мрежу ривала и то против Ријеке у реваншу плеј-офа.

RSF