Звезда први пут у Врању

Фудбал
Фудбалери Црвене звезде првим дуелом после репрезентативне паузе почеће борбу и на трећем фронту. Утакмица шеснаестине финала Купа Србије против Динама заказана за среду (14 сати), осим што представља прву препреку црвено-белих на путу до трофеја најмасовнијег такмичења, биће повод и за прво гостовање шампиона у Врању.

 

Интересантно, упркос богатој историји нашег клуба, црвено-бели ће први пут гостовати у граду на југу Србије. Управо из тог разлога, нема сумње да ће долазак европског и светског првака представљати историску представу за све грађане Врања и љубитеље фудбала у целокупном Пчињском округу.

Ривали су два пута у последњих годину дана одмерлил снаге. Претходне сезоне, у истој фази такмичења, Звезда је уписала убедљиву победу (5:0), а тријумф против Врањанаца је остварен и овог лета, резултатом 3:0 на суперлигашкој премијери.

Нема сумње да ће гостовање чете Владана Милојевића изазвати велику пажњу и пуне трибине стадиона „Јумко“, и то у тринаестом граду не рачунајући Београд, у који је Куп Србије одвео Црвену звезду.

Од сезоне 2006/2007, односно од осамостаљења Србије, клуб из Љутице Богдана гостовао је у оквиру Купа у 12 градова, не рачунајући градске дуеле, па ће Врање наставити низ који чине Зубин Поток, Нови Сад, Ниш, Челарево, Ужице, Нови Пазар, Краљево, Лучани, Кула, Бачка Паланка, Чачак и Шабац.

RSF