Звезда тренирала на Парку принчева

Фудбал
Фудбалери Црвене звезде су данас, 2. октобра, нешто после 12 часова стигли у Париз где их сутра очекује други меч у групи Ц Лиге шампиона против Пари Сен Жермена од 18:55 часова.

 

Наше првотимце у француској престоници дочекало је облачно, јесење време. Изабраници Владана Милојевића искористили су неколико сати за одмор пре него што су се упутили на стадион смештен у 16. арондисману Париза. Парк принчева споља масивна, камена грађевина оставља, због своје величине импресиван утисак на свког ко се нађе у његовој близини. На терен су црвено-бели момци истрчали у време сутрашње утакмице, неколико минута пре 19 часова.

Тренинг је отпочео уобичајеним загревањем. Уследио је рукометни меч по нешто измењеним правилима, део тренинга у коме се наши првотимци најбоље забављују и где се може чути највише смеха. Након тога прешло је на увежбавање пас игре.

И пред меч са Црвеном звездом у Лиги шампиона у Паризу влада огромно интересовање. Очекује се велики број љубитеља фудбала на трибинама Парка принчева, стадиона који је највећу посету од 49.575 гледалаца забележио 1983. године.

Специфичност у архитектури стадиона фудбалера Пари Сен Жермена јесте то да ниједно седиште на стадиону није удаљено више од 45м од терена. Због компактности и великог броја седишта смештених на малом терену овај стадион зову кутија звука.

Занимљива је прича о томе како је Парк принчева добио име. У 18. веку предео на коме је стадион изграђен био је прекривен шумом коју је краљевска породица користила за лов. У сећање на тај период дом фудбалера Пари Сен Жермена носи баш име Парк Принчева.

Стадион је изграђен 1937. године и има капацитет од 48.713 места. У току своје историје реновиран је у два наврата. Први пут 1972. године, док је данашњи изглед добио након уређивања које је трајало од 2012. до 2016. године. До 1998. године био је дом фудналске репрезентације Француске.

RSF