Звездина „резервација“ првог места

Фудбал

Црвена звезда је вратила титулу на Маракану и то је свакако најважнија вест за све Звездине навијаче. Међутим, начин на који је то урадила додатно доприноси лепом осећају и пружа велике разлоге за задовољство.

Првенство Србије почело је, за Црвену звезду, 23. јула. Звезда је стартовала победом, и већ од првог кола нашла се на деоби првог места на табели. Самостално, Звезда је на првом месту од 13. августа и победе над Бачком, али практично се на лидерској позицији налази од првог кола и ту ће и остати све до 19. маја када се и званично завршава шампионат. Звезда ће, дакле, све 43 недеље текуће сезоне провести на лидерској позицији на табели!

Уколико завиримо даље у прошлост, видећемо да је Звезда и претходних сезона била доминантна. Нажалост, прошле сезоне је у самој савршници испустила прво место које је претходно 37 недеља суверено држала. Још раније, у сезони 2015/16 која је окончана Звездином титулом, црвено-бели су 40 недеља провели на првом месту. Те сезоне је Звезда чак стигла и до рекордна 32 бода разлике у односу на другопласирану екипу, али касније се та предност истопила пре свега захваљујући систему такмичења.

Бројке су неумољиве. Црвена звезда је у три сезоне освојила две шампионске титуле, а од 132 недеље, чак 122 је провела на првом месту на табели! Звездино име на челу табеле било је исписано у више од 92% времена током трајања претходних сезона.

Уколико се у обзир узму изнети подаци Црвена звезда је протеклих година навикла своје навијаче да готово свака радна недеља почне са сазнањем да је Црвена звезда прва на табели.

А зар таква недеља може бити лоша?

RSF