Звездини кадети четврти у Прагу

Рукомет

Генерација 2001. Омладинске школе Црвене звезде остварила је одличан резултат на међународном турниру у Прагу. Звездини кадети су освојили 4.место у конкуренцији 76 екипа учесника турнира.

У полуфиналу од Звездиних нада након бољег извођења „shootouta“ бољи је био дански ХИК. Иако су Звездини момци имали предност у полуфиналу до самог краја, примили су гол четири секунде пре краја утакмице (18:18), имали и предност током „shootouta“, другачије тумачење правила судијског пара из Македоније је коштало Звезду пласмана у финале.

У мечу за 3.место словеначки Слован је славио резултатом 16:15, голом пет секунди пре краја утакмице.

Звездини кадети су имали веома згуснут и тежак распоред, играли и четири утакмице током једног дана, а на крају су добили похвале за све приказано током турнира.

Комплетне резултате можете погледати и на званичном сајту турнира.

У генерацији 2001 која је учествовала на турниру у Прагу су била три младића која су већ играла за први тим: Алекса Туфегџић, Матија Николић и Стефан Петрић.

У Прагу су генерацију 2001 чинили: Ненад Броћић, Андреј Дабовић, Петар Хирцл (2002), Павле Марић, Михаило Митић, Матија Николић, Милош Пантић, Стефан Петрић, Александар Регода, Бошко Станисављевић (2002), Алекса Туфегџић, Михаило Златковић. Тренер: Игор Николић.

RSF