Четири првотимца Звезде на списку Николе Грбића

Одбојка

Мушка сениорска репрезентација Србије почеће у суботу, 21. априла припреме за Лигу нација 2018. Сениори Србије ће тренирати у СЦ Ковилово, а Никола Грбић, први тренер сениора Србије, на припреме је позвао 32 играча.

Међу позванима налазе се и четири одбојкаша Црвене звезде: коректор Александар Гмитровић, блокер Немања Машуловић, либеро Предраг Јевтић и примач Лука Тадић.

Мушка сениорска репрезентација Србије одиграће први меч у премијерном издању Лиге нација 2018. против Бразила у новој Хали спортова у Краљеву, у петак, 25. маја од 20 часова у оквиру 1. кола 4. групе И викенда. У 2. колу, у суботу, 26. маја, Србија ће играти против Немачке (19), а у последњем, 3. колу, у недељу, 27. маја, против Италије (19). Сви мечеви Лиге нација у конкуренцији одбојкаша играће се од петка до недеље.

У оквиру ИИ викенда (1–3. јун), Србија ће гостовати у Арени Армејец у Софији, у Бугарској (5. група), а ривали ће јој, поред домаћина, бити Русија и Аустралија.

ИИИ викенд ће се одиграти од 8–10. јуна, а Србија ће играти у 12. групи, у Екс он Провансу у Француској, са домаћином, Аргентином и Корејом.

У оквиру ИВ викенда, од 15. до 17. јуна, Србија ће играти у Сирс Центру у Хофман Естејтсу у САД, а ривали ће јој бити и Иран и Пољска.

Последњи, В викенд је на програму од 22–24. јуна, а Србија ће играти у 18. групи у Ђијангмену у Кини, са домаћином Јапаном и Канадом.

Финални турнир ће се одиграти од 4–8. јула на фудбалском стадиону Пјер Мороа у Лилу, у Француској. Поред Француске, пласман на Финални турнир ће изборити 5 најуспешнијих селекција са укупне табеле после 15 одиграних утакмица.

RSF