Милојевић – Биће занимљив реванш

Фудбал
Тренер Црвене звезде Владан Милојевић задовољан је партијом коју су приказали његови изабраници у ремију (0:0) са Салцбургом.

 

Први меч плеј-офа на стадиону „Рајко Митић“ завршена је без победника, па ће одлука о учеснику Лиге шампиона пасти у реваншу у Аустрији, 29. августа.

– Завршено је прво полувреме, друго нас чека у Салцбургу. Било нам је необично због празних трибина и надам се подршци навијача у реваншу. Доста смо причали о Салцбургу, то је добра, права екипа. Била је тешка утакмица, нисмо имали много шанси, али смо могли до гола – каже Милојевић.

Тренер шампиона Србије био је задовољан издањем против првака Аустрије.

– Изузетно сам задовољан партијом. Не треба заборавити да је Салцбург врло озбиљна екипа, која је играла полуфинале Лиге Европе прошле сезоне, а лако је могла и до финала. Носили смо се са њима, ничега се нисмо плашили, ни раније, ни сада. Не видим да је требало да будемо храбрији или агресивнији. Нисмо им дозволили ударце у гол и мислим да смо одиграли добро и паметно.

Навијача није било на трибинама, али се око 4.000 Делија окупило иза терена омладинске школе и пружало гласну подршку нашим играчима свих 90 минута.

– Била би другачија утакмица за нас да је било навијача, знамо колико нам значе и волео бих да дођу у што већем броју на реванш да нам помогну. Чули смо их и вечерас на терену. То што су биле празне трибине није прави амбијент на који смо навикли. То никоме не треба… Сигурно да је лепше играти када имате навијаче који вам дају ветар у леђа – истиче Милојевић.

Тренер Звезде се осврнуо и на повреде Лоренца Ебисилија, који није био у конкуренцији за састав, и Вујадина Савића, кога је на полувремену заменио Срђан Бабић.

– Учинићемо све да се Ебисилио што пре врати, али видећемо… Савић дуже време вуче неку повреду, тражио је измену пред крај првог дела и због болова није могао да настави меч. Не знамо тренутно каква је тачно ситуација са њим.

За крај, Милојевић је поручио:
– Види се да Салцбург ништа не препушта случају. Ипак, нисмо ни ми далеко од њих, биће занимљива та друга утакмица. Треба да се смиримо и спремимо на најбољи могући начин.

RSF