Милојевић – Чека нас спектакл у Врању

Фудбал
Црвена звезда ће утакмицом у Врању против Динама, у среду од 14 часова, почети такмичење у Купу Србије.

 

Жреб шеснаестине финала одлучио је да црвено-бели борбу на трећем фронту започну у граду на југу Србије у којем до сад нису имали прилике да играју, што посебно радује шефа стручног штаба Владана Милојевића.

– После кратке паузе која нам је веома пријала и поред згуснутог распореда, имали смо мало времена да одморимо. Играчи су психички и физички одморинији, а пред нама је дуел купа са Динамом. Радује нас гостовање у Врању, граду у којем има прегршт звездаша и уверен сам да нас у среду очекује спектакл. Динамо је све утакмице до сад играо као домаћин у Сурдулици, уверен сам да домаћа публика ишчекује са нестрпљењем овај меч и уверен сам да ће обе екипе имати подршку. Увек је лепо играти пред пуним трибинама – истакао је стратег српског шампиона.

Репрезентативна пауза је појединим играчима била прилика да одморе, док су репрезентативци били изложени додатним напорима.

– Видећемо каква је кадровска ситуација после тренинга. Има доста играча који се враћају са репрезентативних обавеза, Филип Стојковић и Милан Родић су у репрезентативним утакмицама изашли са терена због повреда, али не ради се о озбиљнијим повредама, па их очекујем у конкуренцији већ за дуел са Радом. Такође, поједини ће нам се тек прикључити, Ел Фарду Бен, Ричмонд Боаћи и Милош Дегенек још се нису вратили са репрезентативних обавеза. Због згуснутог распореду морамо да одиграмо утакмицу у термину у којем није било раније предвиђено, али ћу већ у четвртак имати све играче на располагању.

Упркос чињеници да је пажња јавности у већој мери усмерена ка интернационалним и првенственим дуелима, шеф стручног штаба Црвене звезде не скрива највише циљеве ни у Купу.

– Не сматрам да је ово такмичење деградирано. Као свуда у Европи доноси бенефит. Најмасовније такмичење је јединствена прилика да и трећелигаши одмере снаге са суперлигашима, надају се изненађењу… Примарни циљ нам је првенство, али  са једнаким амбицијама улазимо и у такмичењ

RSF