Фудбал

Невероватни низ Александра Пешића

Звездин првотимац Александар Пешић може се похвалити тиме да је једини фудбалер Црвене звезде који је одиграо сваку утакмицу у свим такмичењима ове сезоне од када је дошао у клуб.

– То је са фудбалског аспелта заиста одлично за мене, треба имати што више утакмица у ногама. Изузетно ми је драго што шеф има толико поверења у мене. Он је одлучивао о томе, веома сам му захвалан, а на терену ћу до последње утакмице дати све од себе да његово поверење и оправдам. После 46 утакмица не могу да кажем да нема умора, али нама фудбалерима је увек много лакше да играмо утакмице него да тренирамо. Некада недостаје свежине и одмора, али увек кажем да када изађеш на Маракану и када чујеш наше навијаче нађеш снаге да одиграш максимално добро. Остало је још седам утакмица до краја, најважније ми је да будем здрав, а наравно да бих волео да могу да кажем да сам одиграо сваки меч у сезони, да се касније у животу похвалим да сам оставио и лични печат у Звездиној историји – рекао је Пешић.

Наши фудбалери пред прво коло плеј-офа имају шест бодова предности у односу на другопласирану екипу.

– Ми се понашамо као да је ово ново првенство и да крећемо од нуле. За нас креће ново надметање и поново у свакој утакмици морамо да будемо бољи ривал. Говорио сам и када смо имали 12 бодова предности да то ништа не значи док се не одсвира крај и последње утакмице у сезони.

Прва утакмица у плеј-офу за изабранике Владана Милојевића биће вечити дерби.

– Спремамо се за суботу, знамо да нас очекује тешка утакмица и добар противник. Сви знамо шта је дерби и какву тежину носи, максимално смо фокусирани на припрему меча. Не волим много да предвиђам како ће играти противник, волим да гледам само у своје двориште. најважније је да се ми припремимо најбоље што можемо и да на терену испоштујемо тактику коју наш стручни штаб преипрема. Партизан ћесигурно бити максимално мотивисан и спреман, али ми ипак размишљамо само о себи и својој игри.

Навијачи ће, по мишљењу нашег шпица, и овог пута направити незаборавну атмосферу.

– Доста причамо међусобно о вечитом дербију, знамо сви колико је важна и велика утакмица. Још као клинци смо сви то увидели и сада нам је изузетна част и привилегија што смо део највеће утакмице у нашој земљи. Нама феноменалне атмосфере не мањка ни на једној утакмици, тако да верујем да ће у суботу бити спектакл. Не постоји реч којом би се описало какву атмосферу праве наши навијачи и колико то нама играчима значи на терену – поручио је Пешић.

Извор
Show More

Скоршање

Погледајте и

Close
Close