Пешић ушао у Звездине анале

Фудбал
Голом који је постигао у мечу са Земуном у последњем колу регионалног дела првенства Звездин шпиц Александар Пешић постао је први играч после 26 година који је постигао 22+ гола у домаћем шампионату за наш клуб. Последњи који је то успео био је Анто Дробњак, а Пешић сада може и да га престигне.

 

– Нисам знао тај податак, заиста је успех и нешто што мора да прија сваком играчу. Ипак, више пута сам рекао да наравно свако воли  да постигне гол и да асистира, али да је најбитније да екипа побеђује. Играм фудбал онако како знам, оно што сам као клинац на улици играо трудим се да само пренесем данас на велики терен. Ту је шеф да нас све усмери, да нам предочи тактику, а на нама је да испунимо задатке. Моје је да асистирам и да дајем голове, тако да се надам да ће их бити још више – рекао је Пешић.

Вечити дерби, 157.по реду, заказан је за следећу суботу, 14. април.

– Све нас радује  чињеница да и ми и навијачи можемо да проведемо празник са својим породицама. Имамо довољно времена после после Ускрса да се спремимо за вечити дерби. То је утакмица у којој детаљи одлучују и зато ћемо до танчина увежбати тактику коју је за нас припремио наш стручни штаб. Такође, атмосфера и подршка са трибина играју велику улогу. Сигуран сам да ће нас звездаши носити до нове победе и да ћемо заједно на крају сезоне вратити титулу на Маракану.

Звездин шпиц осврнуо се на претходни меч са Земуном у коме су црвено-бели тријумфовали резултатом 3:1.

– На време смо отворили утакмицу, постигли брзо голове и после смо играли доста растерећеније. Значи нам што смо одржали бодовну разлику пре почетка плеј-офа. Меч са Земуном био је заиста одлична провера. Они су сјајна екипа и уколико остану у овом саставу уз још неколико појачања биће озбиљан конкурент у плеј-офу. Желим им сву срећу – поручио је Пешић.

RSF