Терзић – Правимо моћну Звезду

Фудбал
Звездан Терзић, генерални директор ФК Црвена звезда, сумирао је утиске после историјског успеха и победе над Ливерпулом са 2:0 у 4. колу Лиге шампиона.

 

Црвена звезда је прва екипа из Србије која је остварила тријумф у групној фази елитног такмичења, што победи против прошлосезонског финалисте даје посебан печат.

– Остварили смо победу која ће заувек остати уписана у историји Црвене звезде. Атмосфера је била спектакуларна. Организација утакмице беспрекорна. Руководство Ливерпула је после утакмице дуго остало у мојој канцеларији, где смо разговарали о фудбалским стварима. И поред чињенице да им није било пријатно после пораза, ипак нису могли да сакрију импресије о атмосфери која је владала свих 90 минута. Са колико љубави и енергије наши навијачи праве спектакуларну атмосферу, то се не може доживети нигде у Европи. Али, то је Звезда, то је Србија. Синоћ смо читавој Европи послали најлепшу слику са поруком да у Србији живе гостопримљиви и цивилизовани људи који воле Црвену звезду и Србију изнад свега – рекао је Терзић.

Шампион Србије славио је пред више од 50.000 гледалаца на стадиону „Рајко Митић“, погоцима двоструког стрелца Милана Павкова, за велико црвено-бело славље.

– Сведоци смо враћања клуба на старе стазе успеха. Видела је Европа моћну екипу, моћну Црвену Звезду, невероватно вођену од стране Владана Милојевића и његових сарадника. Осећала се претходних дана невероватно позитивна енергија и као да смо сви у клубу веровали у ову победу. Пред излазак на терен сам рекао играчима: „Вечерас пишете историју, немојте пропустити ову шансу, шансу да својим унуцима једног дана причате како сте срушили Ливерпул. Изађите и играјте, будите храбри, ово је ваша кућа, народ то очекује од вас. А ти, Павков, уради вечерас нешто велико, толико велико да ти у твом Бегечу подигну споменик“. Стварно су били феноменални и данас смо поносни на њих. Тај 6. новембар биће заувек обележен црвено-белом бојом. Момци су показали колико могу и да им је место у Лиги шампиона, да им је место у друштву најбољих. Показали су да можемо са свима да се носимо, чекају нас још две утакмице и зато нећемо овде стати. Јуче је био дан за славље, данас настављамо још јаче да радимо, већ за викенд нас чека меч Суперлиге, треба победити и Динамо, и наставити стазом успеха – нагласио је Терзић.

RSF