Милојевић – Још 18 бодова у игри

Фудбал
Црвена звезда ће свој поход ка крајњем овосезонском циљу наставити у Нишу. У суботу од 19 часова, Раднички ће бити домаћин изабраницима Владана Милојевића.

 

Звездин тренер је пред представницима српских медија говорио о сутрашњој утакмици.

— Све екипе у плеј-офу заслужују поштовање. Ниш има добре навијаче који бодре свој клуб, и никада није једноставно играти тамо. Раднички показује из недеље у недељу континуитет, то је екипа која се бори за Европу. У овом систему такмичења све екипе имају шансе јер бодовна разлика није велика, у оптицају је још 18 бодова. Даћемо све од себе да одиграмо најбоље могуће. Немам кадровских проблема, и то је оно што ме радује јер ћу моћи да рачунам на све играче, осим на суспендованог Доналда. Добио је две утакмице, ако су то правила, онда у реду. Не оправдавам тај гест, то је било потпуно непотребно, али добро. То је нешто на шта не могу да утичем — рекао је Милојевић који још увек није донео одлуку око стартне поставе.

— Нисам се још одлучио за стартних 11. Имам дилеме, имам и велики фонд играча, играча који апсолутно заслужују да играју. Тешко ми је као тренеру, са једне стране, што некога морам да оставим и ван протокола, а са друге стране сам срећан јер видим да сви дају све за добробит екипе. Ко год да буде играо, знам да ће дати све на терену. Кад и ако математички освојимо титулу, чак ни тада нећу дозволити опуштање. Док год траје првенство, док будемо у тренажном процесу и такмичарском циклусу, нема опуштања. Ми имамо само три бода више од вечитог ривала, рекао сам да смо ми у својим главама направили мини-табелу, и на крају ћемо подвући црту.

После доброг наступа у вечитом дербију, оптимизам пред наредно гостовање је утемељен.

— Одиграли смо квалитетно прво полувреме, јако добро у већем делу првог полувремена, јер су испоштовани договори. Због тога сам задовољан, као што нисам задовољан другим полувременом, али не играте сами. Имате и фактор противника, и све зависи колико сте у стању да надмудрите противника. Сви тежимо да имамо добру игру и добар резултат из недеље у недељу — рекао је Милојевић који не придаје много пажње тензијама у српском фудбалу које се тичу суђења.

— Нисам оптерећен тиме. Долази крај првенства и расту тензије, сви имају неке своје циљеве. Не само у Србији, видимо и по другим земљама. Остало је још шест утакмица, много тога се одлучује и нервоза је разумљива — рекао је Милојевић.

RSF