Чак 180 дечака на отвореном тренингу!

Фудбал

У уторак, 3. априла, на теренима Омладинске школе ФК Црвена звезда организован је традиционални „Open day“, односно пробни тренинг на којем су малишани из читаве Србије добили прилику да се наметну Звездиним тренерима.

На данашњим „отвореним вратима“ појавило се чак 180 дечака. Након више од сат и по времена током којих су млади фудбалери тренирали и покушавали да покажу свој таленат, више од осталих показало је пет дечака из годишта 2007, један дечак годишта 2008, тројица 2009, шесторица 2010. и четири играча из 2011. годишта.

Деветнаесторица најбољих ће сутра добити прилику да се на новом тренингу додатно покажу, а њима ће се придружити и деца из целе Србије коју су у претходних неколико месеци скаутирала 24 Звездина скаута. Након сутрашње додатне селекције која ће почети у исто време, на истом месту, најбољима ће бити понуђено да се прикључе Звездиној школи фудбала где ће почети са редовним тренинзима.

Пре самог отвореног тренинга одржан је и састанак са представницима школа фудбала и пројекта „Звездина школа фудбала“. На састанку којем су присуствовали и Никола Јелић, главни тренер у омладинској школи, као и Владимир Цвјетићанин, координатор школа фудбала, договорено је да у мају месецу буде организован семинар свих тренера са темом „Звездин програм рада у школи фудбала“, где ће тренери бити обучавани и где ће се примењивати наш програм рада.

Данашњем отвореном тренингу присуствовао је и председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић који је дечацима пожелео много среће. Том приликом, свих 180 дечака бесплатно је учлањено у клуб, као знак захвалности што су се одазвали Звездином позиву.

—Још једном се показало да је Србија земља талената, када су сви спортови у питању. Наравно, и фудбал. Интересовање је било огромно, и деца су се заиста потрудила да оставе добар утисак. Хвала свима који су се одазвали, а позивам дечаке и да се прикључе нашим камповима где ће такође имати прилику да се наметну нашим тренерима — рекао је координатор Звездиних школа фудбала Владимир Цвјетићанин.

RSF