Ераковић – Брзо се враћам на терен

Фудбал

Омладинци Црвене звезде су на недавно окончаном престижном турниру у Базелу стигли до полуфинала, али сенку на остварени резултат бацила је повреда једног од Звездиних фудбалера.

У првој утакмици против Базела коју су омладинци Црвене звезде добили резултатом 1:0, игру је због повреде морао да напусти талентовани штопер Страхиња Ераковић. Каснијим прегледима, установљено је да је дошло до пуцања метатарзалне кости, и Страхиња није могао да помогне својим друговима у наставку овог турнира.

Међутим, још већи проблем за тренера Братислава Живковића је што на самом почетку сезоне неће моћи да рачуна на талентованог штопера. Страхиња Ераковић је у уторак, 7. августа успешно оперисан, и сада му предстоји период опоравка који ће трајати три месеца.

— Операција је добро прошла и лекари су задовољни. У наредном периоду мораћу да носим заштитну чизму. Након месец дана, почећу да се ослањам на ногу, имаћу и константне терапије. По речима лекара, већ за три месеца ћу се опоравити и бити спреман за терен, што је код оваквих повреда веома добра прогноза. На мени је да у потпуности слушам савете лекара јер жеља ми је да се што пре вратим на терен — рекао је Ераковић после операције.

Страхиња Ераковић је овог лета са првим тимом одрадио припреме, исто је учинио и зимус. Талентовани првотимац је  велики таленат који би могао да буде светла будућност клуба. Претходне сезоне, Страхиња је освојио титуле и у кадетској и у омладинској лиги, а проглашен је и за најбољег кадета у 2017. години.

Омладинска лига Србије почеће 18. августа, а Страхињи желимо брз опоравак и још једну успешну сезону.

RSF