Милојевић – Навијачи, подржите нас

Фудбал
У четвртак, 5. априла у 17 часова, Црвена звезда ће на стадиону „Рајко Митић“ уз бесплатан улаз дочекати екипу Земуна, у оквиру последњег, 30. кола регуларне фазе Суперлиге.

 

Како се Црвена звезда спрема за ову утакмицу и шта о противнику мисли шеф стручног штаба Владан Милојевић, објаснио је управо Звездин стратег у обраћању медијима.

— Ово је последња утакмица регуларног дела. Позвао бих навијаче да дођу у што већем броју и подрже нас пошто улазимо на циљни правац. Долази нам противник за којег без неког великог претеривања могу да кажем да је хит овог пролећног дела првенства. Земун од прошле полусезоне и ове нема баш пуно додирних тачака. Да се рачунају само пролећни бодови, Земун би био у врху табеле. То је екипа која има изузетно добре појединце, играче који су се вратили из иностанства. Играју добар, дисциплинован, агресиван фудбал. Интересантно је и да боље резултате постижу на страни него код куће. Имају јако добру екипу, то и показују на терену и увек играју за гол више. Било би некоректно не споменути да изузетно ценим Милана Милановића и његов рад, стручњак који се доказао у српском фудбалу, тренер од којег ми млађи можемо да научимо. Ми ћемо се спремити као што се спремамо и за све утакмице, даћемо све од себе. Морамо да изађемо и будемо оно што јесмо, надам се да ће нам и време бити наклоњено за једну лепу фудбалску представу — рекао је Милојевић.

Питање играчког кадра је, нажалост, у последње време увек актуелно због великог броја повређених играча. Ипак, ситуација се поправља.

— Нећу моћи да рачунам на Стојковића који има парне картоне. Видећемо каква је ситуација са Крстичићем, у тренажном је процесу, али видећемо. Вујадин је све боље, надам се да ће врло брзо и он бити у конкуренцији за први тим. Све нас је обрадовало и то што је Мичел Доналд почео са нама да тренира, и њега очекујемо да конкурише за тим после ове утакмице. Осим тога немамо више кадровске проблеме. Додуше, јуче смо имали тренинг опоравка, а данас ћемо још видети каква је ситуација. Нећемо калкулисати поводом жутих картона. Искрено, ни не знам којим играчима прети опасност. Спремаћемо се на најбољи могући начин. Размишљамо само о Земуну, друге утакмице су далеко.

Вечити дерби је померен са среде, 11. априла, на суботу, 14. април. Према мишљењу Звездиног тренера, то јесте добра вест.

— Људи из савеза су донели такву одлуку, а мени је као грађанину и православцу драго јер имамо пред собом највећи хришћански празник. Дешавало се док сам био у Чукаричком да смо имали одмах утакмицу у понедељак или уторак. У Грчкој се није играло, ипак су то дани које треба провести са породицама. Са те стране поздрављам то померање. А што се тиче тренажног процеса, ми смо стално спремни и спремамо се да играмо по редоследу такмичења, кад год да је утакмица — закључио је Милојевић.

RSF