Пораз Звезде у Андори, за пролаз групе у децембру

Кошарка

Пораз кошаркаша Црвене звезде мтс у Андори 91:80 у утакмици 8. кола групе А Еврокупа. Лоша трећа четвртина решила питање победника. Регланд са 20 поена накефикаснији. После тронедељне паузе, црвено-бели играју важан дуел са Брешом у 9. колу у Београду.

Пред 2500 гледалаца у спортском комплексу у Андори, црвено-бели су одиграли добро прво полувреме које су завршили тројком Перпероглуа за 47-46, али је лоша трећа четвртина у којој је Црвена звезда примила 25 поена, а постигла само 15. Уз то екипа Андоре је имала неколико важних офанзивних скокова, које је претварала у поене, као и неколико важних изгубљених лопти у том периоду.

Црвено-бели су успели и поред нешто лошије игре да се врате у меч у два наврата у другом полувремену, али је у два наврата екипе Андоре узвраћала тројкама и мини серијама.

Најефикаснији код црвено-белих који сада имају скор 4-4 и за пролаз даље ће играти против Бреше у Београду, био је Регланд са 20 поена , двоцифрени су били и Берон са 14 и Перпероглу са 10 поена.

У екипи Андоре бек Албиси је убацио 19, Јелинек 16 поена.

КК Црвена звезда мтс: Регланд 20, Човић 6, Перпероглу 10, Ненадић, Лазић 3, Фаје 7+9ск, Берон 14, Добрић, Ристић, Симанић 2, Цирбес 9+8ск, Оџо 9.

Због ФИБА прозора сада следи пауза од 14 дана, а Звезда наставља такмичење 11.12. утакмицом против италијанске Бреше у дворани „Александар Николић“.

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић:

– Честитам Андори на победи, пресудила је лоша трећа четвртина. У првом полувремену смо контролисали игру, али онда смо дозволили много изгубљених лопти, неколико офанзивних скокова и када на то додате и неке тешке шутеве које је погодила екипа Андоре – то је нешто што је направило разлику. Често говорим да мора да се игра свих 40 минута, а ми смо играли вечерас 30, а то није довољно – рекао је тренер Црвене звезде мтс на конференцији за медије у Андори.

RSF