Пуача – Желим да одиграмо како умемо

Фудбал
Кадетска селекција Црвене звезде у суботу од 13,30 на теренима Телеоптика у Земуну одиграће последњу овосезонску утакмицу у оквиру кадетске лиге Србије.

 

Последња утакмица уједно је и она најатрактивнија — вечити дерби. Тренер кадета нашег клуба Никола Пуача уверен је да ће његови играчи одиграти квалитетну утакмицу.

— Спремамо се као и за све утакмице ове сезоне, нема специјалне припреме. Када је вечити дерби у питању, мотивација се не доводи под знак питања. Једино што је другачије је наша тежња да играче опоравимо од мечева који су одиграли у последње време и да их психички припремимо да бране боје Црвене звезде на најбољи начин — рекао је Пуача.

Са два неочекивана пораза у последња два кола, кадети су себи отежали ситуацију. Целе сезоне, кадети су били први на табели, али у дербију ће морати да то прво место и сачувају како би постали шампиони.

— Осцилације су нормалне за њихов узраст, али и оне се нису десиле случајно. Носиоци наше игре су били на Европском првенству, три дана од њиховог повратка смо ушли у серију утакмица. Ово ће нам бити шеста утакмица у у три недеље, а поједини играчи су их имали и на првенству. Нема ту пуно филозофије, осећају тренутно психичко и физичко оптерећење, али све је то нормално када сте у Звезди и када сте потенцијални врхунски спортиста. На то морају да се навикну. Мало су изненађени и они сами због два пораза, али без обзира на њих ово је ипак једна сјајна сезона за ову генерацију. Имали су невероватан број победа и невероватну серију победа. Наравно да ћемо дати све од себе да освојимо титулу, али без обзира на то какав резултат сутра остваримо, чињеница је да смо одиграли једну доминантну и невероватну сезону.

У првом дербију ове сезоне, Црвена звезда је славила резултатом 4:2, и због бољег међусобног скора, Звезди сутра одговара и реми.

— Мотива сигурно неће недостајати. Мени је најбитније да они играју онако како знају и како се договоримо, онако како смо играли целе године. А онда, и ако морамо да причамо о коначном исходу, ја сам отпимиста — закључио је Пуача.

Директан пренос ове утакмице биће реализован преко Звездиног Звезда кидс канала, од 13 часова и 30 минута.

RSF