Звездиних 12 нових професионалаца

Фудбал

На стадиону „Рајко Митић“ у понедељак, 9. јула, потписани су професионални уговори са 12 фудбалера из Звездине омладинске школе.

Овакви дани свакако су најдражи свакоме ко ради у Црвеној звезди, а поготово деци која годинама тренирају и сањају о свом првом професионалном потпису за клуб. Тај сан данас се испунио деветорици фудбалера рођених 2001. године, односно тројици рођених 2002. године.

Уговоре су потписали деветорица фудбалера рођених 2001. годинеЕдин Ајдиновић, Лука Великић, Марко Дедијер, Његош Купусовић, Давид Милисављевић, Мирко Миликић, Никола Савић, Ненад Аџибаба, Борисав Бурмаз. Такође, ту су тројица фудбалера рођених 2002. године: Милош Пантовић, Едвин Елевен и Алекса Матић.

Први који су им честитали били су они који их и тренирају. Први тренер у омладинској школи Никола Јелић рекао је да је ово велики дан.

— Честитао бих овим дечацима на потписивању професионалних уговора са фудбалским клубом. Такође и вама, родитељима, као и тренерима који свакодневно раде са њима и баве се вашом и нашом децом. Наши дечаци су пре свега одрицањем, радом, понашањем дошли до дана који је за све дечаке који почињу да тренирају фудбал сан, а то је да потпишу професионални уговор са Црвеном звездом. Овај уговор треба да вам буде подстрек да још више и јаче радите како бисте дошли до циља којем сви стремимо, а то је игра и играчи за први тим Црвене звезде. Желим вам среће и здравља и да што пре будете у првом тиму — речи су Николе Јелића.

Братислав Живковић је од недавно тренер омладинаца, и такође је имао шта да каже Звездиним новим професионалцима.

— Момци, честитам вам. Такође и људима који су вас селектирали, довели, родитељима који су улагали велики напор у вас. Клубу који већ годинама уназад гаји ту стратегију и ово форсирање младих играча из својих селекција. Ово је само обавеза више и подстрек да наставите овим путем, а ми смо ту да вам тај пут олакшамо радом и пажњом коју ћемо вам посветити. Сигуран сам да ћете бити стуб првог тима у наредним годинама — рекао је Живковић.

Прошле сезоне Никола Пуача је водио кадете Црвене звезде до титуле, а од ове сезоне биће први помоћних Братислава Живковића.

— Честитам вам у своје лично име, а од вас очекујем да се понашате и радите као и до сада. У перспективи очекујем да искористите шансу која ће вам бити сигурно пружена — рекао је Пуача.

Кадете ће ове сезоне предводити Славољуб Ђорђевић, који можда и најбоље познаје фудбалере који су данас потписали професионалне уговоре.

— Желим да вам честитам, морате да знате да је ово један озбиљан корак ка професионалном спорту и ка првом тиму Црвене звезде. Обвавеза ваша сада је много већа него до сада, а како и ваша тако и наша, јер чим тренирамо професионалце обавеза нас тренера је да и у раду и у понашању подижемолествицу на горе. Познајем сву децу овде, али конкретно за генерацију 2002. која је малтене направљена прошле године, уз овз децу и Илију Бабића који је раније потписао уговор, могу да кажем да постоји још 3-4 играча за које сам сигуран да ће следеће године у ово време потписати професионални уговор. Хтео бих да се захвалим руководству клуба, Николи Јелићу и Драгану Младеновићу, што се клуб након дуго година одлучио за стратегију да гура Звездину децу. Клуб може много да заради јер се та деца од малих ногу васпитавају и тренирају, прави се победники менталитет, захтеви који се имају у млађим категоријама касније се спроводе и у првом тиму и по мом мишљењу на личном исксутву знам да само тако и клуб може да се врати на свој пут који је и пре имао, и уз подршку навијача коју су деца већ осетила сигурно да овај клуб са оваквом децом има озбиљну будућност — рекао је Ђорђевић.

RSF