Црвена звезда – ЛАСК 3:1 (1:1)

Фудбал
Трећу припремну утакмицу у Аустрији Црвена звезда је такође окончала победом, и још једном је оставила изузетно добар утисак.

 

ТеренТерен: У Виндишгарстену
Гледалаца: 500
Стрелци: Милић у 19′ i 53′, Јевтовић (п) у 78′ за Црвену звезду, а Улман (п) у 45′ за ЛАСК.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Стојковић, Савић, Хајдин, Крстичић, Мелег, Бен, Срнић, Милић, Стојиљковић.
Играли су још и: Поповић, Јовичић, Јевтовић, Пешић, Милијаш, Терзић, Јовељић, Ераковић, Николић.

ЛАСК: Погатец, Востри, Михорл, Улман, Рамсебнер, Тетех, Холанд, Ранфтл, Гоигингер, Сантос, Шлагер.

Тренер Владан Милојевић поново се одлучио за јачи састав, поставу у којој су се нашли многи фудбалери који су и пре два дана играли утакмицу са Аполоном. Са Срђаном Бабићем ништа се није ризиковало, па се на позицији штопера у тандему са Савићем поново нашао фудбалер који је на тој позицији и завршио претходну утакмицу, Филип Стојковић. Овога пута Мелег је био у стартној постави, као и Никола Стојиљковић који је играо најистуреније и најофанзивније.

Неке константе које су видљиве у последње време, ни на овој утакмици нису изостале. Црвена звезда је поново играла добро, течно, агресивно и са много трчања, а поново су добру форму потврдили многи фудбалери који су и на претходним утакмицама оставили добар утисак. Ако је судити по припремном периоду, Бен ће имати веома добру сезону. Управо је Бен био асистент код првог гола Црвене звезде, али поред асистенције Бен је поново био веома активан и употребљив у игри. Код поменуте ситуације, Бен је одлично, оштро извео слободан ударац са десне стране, а високо је скочио Немања Милић и успео да затресе мрежу главом. Милић је такође претио са дистанце, као и Славољуб Срнић који је и на овој утакмици био запажен.

Звезда би сасвим заслужено на одмор отишла уз минималну резултатску предност, да у 45. минуту није досуђен једанаестерац за ЛАСК, због којег је на полувремену бурно протестовао и тренер Владан Милојевић, што можда и најбоље показује колико је одлука арбитра била бесмислена имајући у виду да Милојевић готово никада бурно не реагује на одлуке судија. Улман је са беле тачке био прецизан, и при резултату 1:1 отишло се на паузу.

У наставку, на голу је дебитовао и голман Зоран Поповић. Црвена звезда је била решена да предност у квалитету материјализује, и већ у 53. минуту поново је дошла у предност. Гобељић је послао употребљив пас ка Милићу који је успео да заобиђе голмана, и затресе мрежу по други пут. Тренер Милојевић шансу је у наставку пружио и ЈовичићуЈевтовићуПешићуМилијашуТерзићуЈовељићуЕраковићуНиколићу. Трећи гол Црвена звезда је постигла у 78. минуту, и то из једанаестерца. Претходно је Милијаш веома снажно шутирао, а лопта би ушла у мрежу да се није испречила рука једног фудбалера ЛАСК-а. Прилику да постигне први гол у Звездином дресу није пропустио Милан Јевтовић који је био сигуран са беле тачке.

Био је то и последњи гол на овој утакмици после које је јасно да се Звездини фудбалери налазе на добром путу, да се форма подиже и да би врхунац требало да буде достигнут у квалификацијама за Лигу шампиона.

RSF