И омладинци у Лиги шампиона

Фудбал
Историјски успех фудбалера Црвене звезде аутоматски се пренео и на омладинску селекцију.

 

Изабраници Владана Милојевића су пласманом у групну фазу елитног такмичења „повукли“ и омладинце који ће на највећој европској сцени бити у прилици да се надмећу са вршњацима из најбољих клубова Старог континента.

Подсетимо, омладицни Звезде су прошле сезоне освајањем титуле шампиона у Србији стекли право да играју у мање атрактивном и знатно тежем делу костура УЕФА „Yоутх лиге“, али су због успеха за памћење првог тима дошли до елитног друштва.

Жреб за омладинску Лигу шампиона прати прве тимове, што значи да ће наде нашег клуба готово извесно бити у истој групи као и њихове старије колеге, а куглице ће рећи своје у четвртак од 18 сати, у Монте Карлу.

Зашто готово извесно? Према правилима УЕФА, уколико неки клуб који је првак своје земље нема адекватан подмладак за такмичење у групној фази омладинске Лиге шампиона, Европска кућа фудбала задржава право да попуни то упражњено место.
Клубови учесници омладинске Лиге шампиона, њих 64, за место у осмини финала бориће са две стране костура: стазом младих тимова учесника Лиге шампиона и омладинских првака држава.

Успехом изабраника Владана Милојевића пажња ученика Братислава Живковића са друге преусмерена је на прву путању.

Стаза пресликана на основу жреба сениора такође броји 32 тима подељена у осам група, у којој се такмичи по систему свако са сваким. Групна фаза почиње 18. септембра и завршава се 29. априла, а термини одигравања утакмица најчешће прате сениорски тим, дакле мечеви би требало да буду уторком или средом, али постоје одступања, па може да се догоди да буду заказани за понедељак или четвртак.

Планирани термини утакмица су 18. и 19. септембар за прво коло, 2. или 3. октобар, 23. и 24. октобар, 6. и 7. новембар, 27. и 28. истог месеца, односно 11. и 12. децембар.

RSF