Милојевић – Обавеза нам је да побеђујемо

Фудбал

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић у петак, 04. маја одржао је своју прву конференцију за медије пред једну утакмицу, као тренер екипе која је шампион Србије.

Црвена звезда ће без помоћи своје публике у суботу од 20,00 часова дочекати трећепласирану екипу Спартака из Суботице. Звездин стратег се веома похвално изразио о наредном противнику.

— Имамо наставак првенства после Крушевца где смо и математички освојили титулу. То нам је и био и циљ, да што пре обезбедимо прво место како бисмо са више комфора ушли у саму завршницу сезоне. Сада имам прилику да испробам и неке друге играче који су део овог тима, имамо стварно велики фонд играча који апсолутно заслужују да играју, па ћемо видети у ком саставу ћемо изаћи. Играмо против екипе која је апсолутни хит ове сезоне, можда им је ово најбоља сезона до сада. Господин Веселиновић је одлично водио, колега Гаћиновић наставио. Екипа Спартака је хитра, брза, агресивна, играју мало другачије него остали и мислим да им је то и донело ове резултате. Биће нам тешко јер ћемо бити лишени наших навијача, али без обзира на све ми смо Црвена звезда и покушаћемо да добијемо све утакмице до краја. Без обзира на то који ћемо састав извести, покушаћемо да одиграмо добру утакмицу — био је јасан Милојевић.

Звезда је навикла на „ветар у леђа“, а сутра ће морати да се супротстави противнику без хука са трибина.

— Навијачи су нас наградили у Крушевцу и сваку утакмицу до сад. Ово је прва утакмица да ћемо играти без помоћи публике, и криво нам је. Не сумњам да ћемо имати подршку и против Војводине, и на фешти против Вождовца. Они нам дају подршку сваког дана, и када нису на самој трибини, када видите натпис „Делије“ знате да су ту. Било би лепше да су и физички ту јер фудбал се игра за публику, али казна је казна и морамо да је испоштујемо.

Иако ће готово сигурно бити промена у саставу тима, то не значи да Црвена звезда неће ићи на победу.

— Не смета ми то што се пише у новинама јер их не читам. Зашто би ми сметало, свако има право да каже оно што мисли. Нема потребе никоме да се правдам, ни ја ни моји играчи. Овде када год нешто направите, или сте неког пустили или вас је неко пустио. Нико вам овде неће никакав успех или победу признати. Имам велики фонд играча, и један од задатака као тренера ми је промоција млађих играча. Не могу да разумем логику да неко са стране коментарише који састав је најјаћи или најбољи у датом тренутку, да каже који играч је бољи, а притом се не налази међу играчима и не гледа их на тренинзима. Мислим да играчи заслужују да играју, сви који су у ростеру. Ја не калкулишем, никада нисам. Ми имамо обавезу као Црвена звезда да дамо свој максимум и сигуран сам да ће тако бити сутра — не оставља простора за сумњу Милојевић.

Незаобилазна тема била је и евентуални нови уговор за тренера Милојевића.

— Нисам још увек разговарао са Управом, разговараћу током наредних дана. Знам да је то сад тема број један, мимо моје жеље. Свестан сам да јавност очекује. Јако сам студиозан и постоје ствари које желим да знам пре него што било шта одлучим. Нигде нећу остати само да бих остао, желим да урадим неке ствари. Моје звездаштво и моју жељу никада нисам пропагирао,  и то не би ни требало да се ставља на проверу, јер не волим популизам нити да причам велике ствари. Ова година је била таква да смо зацртали неке циљеве, мислим на шампионску титулу, и она ми је много драга. Причати велике речи је бесмислено, ако неко гласније галами не значи да је у праву. Мислим да јесам доказао колики сам звездаш. Али, ја сам и професионалац, имам породицу и донећу најбољу могућу одлуку што се тиче Црвене звезде. Једно су жеље, шта бисмо хтели и волели, а друго је реалност. Разговараћемо, и због моје Црвене звезде одлуку ћу донети врло брзо, сигурно нећу да је доводим у цајпнот. То је све што тренутно могу да кажем — рекао је Милојевић.

RSF