Терзић – Нема потцењивања

Фудбал

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић изнео је своје утиске после жреба у Ниону.

— У овој првој рунди смо носиоци и очекивали смо слабијег противника, али то не значи да ћемо некога потценити. Сви учесници прве рунде су шампиони своеје државе и то треба поштовати. Летонија није велика фудбласка сила, међутим сведоци смо многих изненађења која се дешавају. Могу да кажем да ћемо се максимално озбиљно порипремити, да нећемо потценити противника да ћемо већ сада кренути у прикупаље података. Знамо да је Јурмала 30-так километара удаљена од Риге, првенство им почиње у марту и они ће до наше утакмице одиграти већ 14-15 утакмица и због тога не смемо да их потценимо — рекао је Терзић.

Звезда ће реванш утакмицу играти у Београду што је по мишљењу генералног директора увек предност.

— Генерално сам желео да избегнемо Словаке, прижељкивао сам Малтежане, али мислим да нисмо лоше прошли и да смо фаворити на овој утакмици. Увек је боље када се реванш игра на нашем стадиону, али учинићемо све што можемо да већ у првом мечу све решимо.

Уколико наш тим буде бољи у двомечу са Спартаксом, у другом колу квалификација Звезду очекује сусрет са литванском Судувом или кипарским Апоелом.

– Знали смо да у другом кругу неће бити лаких противника јер нисмо били у повлашћеном шеширу. Апоел је изузетно искусна екипа која сваке године игра групну фазу Лиге шампиона, не треба га посматрати као кипарски клуб јер тамо има најмање Кипрана. То је „легија странца” састављена од искусних иностраних играча који су навикли да играју на резултат. Осим њиховог искуства, уколико се састанемо, велики противник ће бити и веома висока температура која ће нас чекати крајем јула на Кипру, као и то што се реванш не игра на нашем стадиону, већ на гостујућем терену. Верујем у овај тим, у ове играче, верујем у стручни штаб и тренера Милојевића који изузетно добро познаје прилике на Кипру, јер је био тренер у клубу који је највећи ривал Апоела, у Омонији. Велики сам оптимиста, заиста би важна ствар била да прођемо Апоел, уколико нам они буду ривали у другом колу, јер бисмо онда поново у трећек колу квалификација били у повлашћеном делу жреба јер бисмо заузели њихово место, а знамо да Апоел има изузетно висок коефицијент на УЕФА ранг листи. Прижељкивали смо Шериф из Молдавије који је најслабија екипа у тој групи, али не треба се бавити сада тиме. Треба се фокусирати на прву утакмицу, да се већ у Летонији реши питање победника и да се добро спремимо за наредни двомеч — поручио је Терзић.

RSF