Војводина – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Фудбал
Црвена звезда је забележила и четврту победу овог пролећа у Суперлиги!

 

Стадион: „Карађорђе“
Гледалаца: 8.000
Судија: Јован Шегрт
Стрелци: Eзе у 73′ за Војводину, Доналд у 2′, Бен (п) у 84′ за Црвену звезду.

Војводина: Роцков, Лазаревић, Лакићевић, Суботић, Вукасовић, Јованчић, Радовановић, Путинчанин, Арсић, Езе, Михајловић.
Резерве: Перић, Саничанин, Цебара, Зличић, Месаровић, Вујановић, Калезић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Јовичић, Крстичић, Срнић, Радоњић, Пешић.
Резерве: Супић, Гобељић, Фримпонг, Рачић, Милијаш, Аџић, Бен.

Тренер Владан Милојевић одлучио је да овога пута на клупи остави до сада углавном стандардног Ел Фарду Бена, а велики јубилеј прославио је Славољуб Срнић — утакмица против Војводине била му је 100. такмичарска у дресу Црвене звезде!

Већ после нешто више од 60 секунди Звезда је дошла до предности! Почетак какав се само пожелети може. Након корнера Радоњића, лопту је сачекао Јовичић и силовито шутирао са 19 метара. Роцков је успео да одбрани, али је одбио лопту у поље; најбржи и најспретнији био је капитен Доналд који је погодио мрежу.

Гол је свакако утицао на играче обеју екипа; Црвена звезда која је данас наступила у тегет дресовима желела је и други гол, а домаћин је желео да што је могуће пре дође до изједначења. Ово је донело доста офанзиван фудбал, узбудљиву и динамичну утакмицу, али није било правих, озбиљних прилика. Међутим, домаћин је имао већи посед лопте, и домаћин је био тај који је чешће претио, углавном са дистанце. Арсић и Михајловић нису дозвољавали Борјану да изгуби концентрацију, али њихови веома добри шутеви, срећом, нису ишли у оквир гола.

Звезда јесте отишла на одмор при повољном резултату, али тренер Милојевић је увидео фалинке у Звездиној игри. Отуда, Звезда у наставак улази знатно боље. Форсиран је високи пресинг, у одбрани су наши фудбалери стајали знатно ближе противнику и Војводина није успевала да настави са игром из првог полуфвремена. Звезда је током првих 20-так минута наставка била знатно бољи тим, али није успела да крунише бољу игру још неком стопостотном шансом, што је и основна замерка нашим фудбалерима у овој утакмици.

Звезда је морала боље приликом контранапада који је започео Доналд, наставио Крстичић али недовољно добро завршио Радоњић. Војводина је након тога најавила нешто бољу игру. У 71. минуту Михајловић је пропустио прилику да изједначи, али три минута касније Езе ју је искористио; Војводина је тад има брз контранапад, али за разлику од наших фудбалера домаћини су успели да дођу у позицију за шут, што је Езе искористио.

Реаговао је Милојевић убацивањем Бена уместо Пешића, а неколико минута касније Радоњић је после напада по десној страни пао у казненом простору, а судија је показао на белу тачку. Најстрожу казну извео је Бен и постигао на тај начин свој првенац у црвено-белом дресу.

До краја утакмице прилику су добили и Лука Аџић и Урош Рачић, а до нове промене резултата није дошло.

_NIK5638.jpg_NIK5650.jpg_NIK5660.jpg_NIK5667.jpg_NIK5679.jpg_NIK5685.jpg_NIK5700.jpg_NIK5739.jpg_NIK5769.jpg_NIK5785.jpg_NIK5803.jpg_NIK5808.jpg_NIK5892.jpg_NIK5904.jpg_NIK5925.jpg_NIK5958.jpg_NIK5970.jpg_NIK6006.jpg_NIK6016.jpg
RSF