Звезда у центру фудбалске пажње

Фудбал
Успесима на интернационалној позорници Црвена звезда вратила се у елитно друштво у свим фудбалским сферама. Сјајни резултати црвено-белих скренули су пажњу на Старом континенту али и у целом свету у шта су на недавно одржаном форуму могли да се увере и наши скаути.

 

Марко Митровић, главни скаут нашег клуба, и Александар Бургермајстер, скаут Звездине школе, били су учесници Вискаут форума одржаног у Амстердаму. Звездини представници су се са дводневне манифестације на којој је учествовало више од 180 клубова из целог света вратили уз прегршт импресија.

– Иза нас је феноменално искуство, а посебно задовољство буди чињеница да смо поново у друштву најбољих. Током званичног дела форума имали смо прилику да научимо бројне детаље по питању најсавременијих иновација у домену скаутинга и стекнемо увид у начин рада клубова широм света – открио је Митровић.

Приликом неформалног дружења Звездини скаути остварили су контакт са више од 60 представника клубова из региона, Европе, али и са других континената.

– Разговарали смо са скаутима и спортским директорима клубова из Европе, Азије, Африке и од свих смо добили компилменте за актуелне успехе. Сви су импресионирани победом над Ливерпулом и општи је утисак да су Звезда и Павков тријумфом сачували част клубова са мањим буџетима, показавши да није све у новцу.

Осим Милана Павкова, хероја прве победе црвено-белих у групној фази Лиге шампиона, интересовање страних клубова пробудили су и остали играчи.

– Павков је својим погоцима изазвао највеће интересовање, али нису изостала питања ни на рачун осталих првотимаца. Несумњиво су играма у Европи скренули велику пажњу. Задовољство је бити део клуба који је последњим резултатима импресионирао фудбалски свет – истакао је Митровић.

RSF