Тактичка померања по линијама тима

Фудбал
Први тренинг заказан за данашњи дан фудбалери Црвене звезде одрадили су по киши.

 

Киша, која се пред крај тренинга претворила у праву провалу облака, није сметала нашим фудбалерима да квалитетно раде. Захваљујући добрим теренима у Аустрији, лопта је ишла брже и играчима је било лакше да тренирају по таквом времену јер је освежење пријало у овим летњим месецима. Терен је такав да може да поснесе кишу без проблема и омогућава фудбалерима да квалитетно раде.

Тренинг је протекао у три фазе. После обавезног уводног загревања, прва фаза је подразумевала рад са дефанзивним играчима тренера Милојевића и Косановића. Најпре су са њима радили одбрамбени играчи и задњи везни, и то на тактичким померањима и уигравањима, док су на другом терену офанзивни играчи одрађивали кондиционе тренинге. После тога су улоге биле замењене, нападачи и офанзивни везисти прешли су под команду Милојевића и радили су офанзивна увежбавања, а дефанзивци свој део кондиционог тренинга.

Трећа фаза је подразувевала игру на два гола на скраћеном терену. Играли су „жути“ против „црвених“, уз помоћ џокера. Играчи су показали велику жељу за победом, били су мотивисани и било је веома занимљиво гледати такав тренинг јер није било предаха.

Играчи су уморни али задовољни напустили први тренинг и отишли да се одмарају за оно што их чека поподне.

RSF