Живковић – Спреман сам, све је много боље

Фудбал
Братислав Живковић, некадашњи фудбалер Црвене звезде, касније тренер у омладинској школи и помоћни тренер сениорског тима, предводиће Звездине омладинце наредне сезоне!

 

Веома брзо се руководство Црвене звезде договорило са Живковићем који није много размишљао.

— Срећан сам, и ја и цела моја породица, јер увек је лепо када се вратиш међу своје људе и у свој клуб!  Иако живим близу стадиона, сада када сам овде још јасније видим колико је све другачије него раније, у смислу организације и инфраструктуре и драго ми је због тога! Сам начин вођења разговора, начин на који је све организовано, амбијент, све изгледа доста озбиљније него раније. Мислим да се све плански ради и да ништа није препуштено случају. Веома се радујем што ћу поново бити део свега тога — говори нови тренер омладинаца.

Братислав Живковић је након одласка из Звезде предводио са клупе Вождовац, па Радник из Сурдулице, а искуство је стицао и као део стручног штаба Напретка.

— Иза мене је неколико година искуства са сениорима и мислим да сам и ја напредовао у размишљању, приступу и организацији тренинга. Мислим да сам много зрелији и искуснији и да ће ми пређашње искуство са сениорима много значити у раду са децом. Наравно, очекујем максималну помоћ људи који су већ овде. Неке утакмице омладинаца гледао сам и не слутећи да ћу постати њихов тренер. Због тога могу да кажем да донекле познајем играче, али очекујем помоћ људи из омладинске школе, пре свих директора Драгана Младеновића и Николе Јелића, и наравно сарадника који ће бити у стручном штабу, а који су са том децом већ неколико година. Следе нам  припреме, па ћу имати довољно времена да их додатно упознам, и да они упознају мене — рекао је Живковић, и додао да је познат датум окупљања.

— Још увек нисмо имали времена да седнемо и направимо план, али прихватио сам оно што су ми рекли: лекарски прегледи су заказани за 6. и 7. јул. Сад у понедељак ћемо сести да се издоговарамо и направимо детаљан план припрема, али датум прегледа је сигуран. 

Од шампиона се свакако очекује да одбране шампионску титулу, а Црвену звезду наредне сезоне чекају и европски изазови. Међутим, стасавање играча за први тим остаје приоритет.

— Из разговора са људима из омладинске школе схватио сам да је став клуба да је најважније афирмисати играче. Наравно, желим да будем врло јасан, не бежим од тога да ћемо се борити за титулу. Црвена звезда увек јури прво место, у којој год категорији или такмичењу да учествује. Међутим, приоритет је афирмација и припрема играча за први тим. Имамо прилику и сада да се уверимо да то добро функционише последњих година, и треба то наставити. Спремаћемо се и за ту Лигу шампиона коју смо дуго чекали, а кроз европске и домаће утакмице пре свега ћемо покушати да припремимо и адаптирамо те момке за први тим — подвукао је Живковић.

Братислав Живковић рођен је 28. новембра 1970. године у Лесковцу. За Црвену звезду је наступао од 1994. до 1998. године, одиграо је 134 званичне утакмице и освојио је једну шампионску титулу и три национална Купа. По завршетку играчке каријере био је председник Дубочице из Лесковца. Затим је радио као тренер и са пионирима Црвене звезде освојио је шампионску титулу. Водио је Сопот, био асистент Здењеку Земану и Александру Јанковићу у стручном штабу црвено-белих, а као део стручног штаба Славише Стојановића освојио је титулу 2014. године.

Срећно, Жиле!

RSF