Звезда идеално распоредила голове

Фудбал
Шампион Србије је скоро савршено распоредио досадашње поготке по периодима игре и показао импресивну константност.

 

Импресивни резултати Црвене звезде од почетка сезоне осликани кроз стопроцентни учинак у првих шест суперлигашких дуела, али и пласман у групну фазу Лиге шампиона, донели су са собом бројне статистичке податке за дику. Наш клуб непоражен је после 14 званичних дуела на којима је постигао 28 погодака.

Поглед на распоред голова шампиона Србије по периодима утакмице, оставља упечатљив утисак због скоро савршене распоређености погодака у сваком делу утакмице.

Тим Владана Милојевића у уводним минутима, односно до 15, четири пута је успевао да затресе мрежу ривала. Исто толико пута противнички голмани су капитулирали од 15. до 30, од 60. до 75, од 75. до 90. и у судијској надокнади. Једини период у којем је Звезда постигла погодак мање од просечног јесте почетак другог полувремена, али је са пет лопти иза леђа противничких голмана у завршници првог дела игре одржала скоро савршен просек.

Управо константност у сваком периоду игре, најбољи је показатељ сјајне припремљености играча, који су, упркос веома густом распореду, у потпуности избегли осцилације и евентуалне падове у игри.

Осим што су погоци распоређени равномерно по периодима утакмице, занимљиво је да су фудбалери несебично „поделили“ улоге стрелаца, па је мрежу до сад затресло 12 играча.

RSF