Косановић о Звездиним противницима

Фудбал
Помоћни тренер Црвене звезде Милан Косановић анализирао је Звездине противнике у квалификацијама за Лигу шампиона које предстоје.

 

Косановић је најпре нешто више рекао о Спартаксу.

— У Лиги шампиона сви прваци су добре екипе, али мислим да смо у првом колу изразити фаворити. Одговара нам што се прва утакмица игра у Летонији, неће бити високе температуре.  Знамо искуства играња Спартакса са српским екипама, Војводина је пре три године играла тамо. Имамо и неке информације од српских играча који играју тамо, то су Никола Ковачевић и Марко Симић. Имамо и босанског репрезентативца Косарића. Спартакс већ игра своје првенство, за 11 кола скупили су 22 бода. Налазе се на другом месту на табели и очекује их дерби против првопласиране екипе. Међутим, нама је најбитније да се добро припремимо у Аустрији, а за ту утакмицу ћемо се посебно спремити и очекујем пролазак — рећи су Косановића.

У евентуалном другом колу Звезда би могла поново на Балтик, али веће су шансе да поново посети Кипар. Међутим, Косановић истиче да су изненађења и те како могућа.

— Мало је незахвално причати о другом колу, јер фудбал је непредвидив. Видите и на овом Светском првенству колико има изненађења. Али, ако причамо о фаворитима, сигурно је да се очекује да Апоел прође актуелног првака Литваније Судову, као што се и од нас очекује да прођемо Летонце. После тога ћемо причати о другом колу. Познајемо Кипар, ишли смо тамо на припреме. И Владан Милојевић је био тренер Омоније и добро је упознат са кипарским фудбалом. Гледали смо и зимус утакмице Апоела, реч је о искусној екипи пуној интернационалаца која је била учесник Лиге шампиона, али ми смо Звезда и очекујемо да сваку утакмицу одиграмо на најбољи могући начин, да покажемо да прошлогодишњи успех није био случајан. Но, сачекаћемо да прођемо прво коло, а онда ћемо више причати о наредном — јасан је Косановић.

RSF