МИЛОЈЕВИЋ ОДЛУЧИО ДА ИЗОЛУЈЕ ЕКИПУ: Тренер Звезде тражи мир и решења

Фудбал

ЗЕЛЕНА капија где се улази у свлачионице стадиона „Рајко Митић“ била је данас затворена за време тренинга Црвене звезде. Шеф струке Владана Милојевић одлучио је да потрагу за изласком из психо-физичке кризе после елиминацији из Купа, али и за решењима у игри за недељни првенствени дуел са Мачвом, поново у Шапцу, потражи у изолацији.

Филип Стојковић је понео капитенску траку у Шапцу, али је због повреде морао да изађе средином другог дела и неизвестан је за тај меч.

– „Зарадио“ сам велики хематом на предњој ложи, пролазим кроз опоравак и видећемо сутра са лекаром и тренером да ли ћу моћи да играм – за „Новости“ каже десни бек.

Црногорски репрезентативац сматра да је више догађаја условило тренутну кризу игре и резултата:

– Много нам је криво због елиминације, али фудбал је и интересантан јер су чуда могућа. Критике на наш рачун стоје чим нема резултата, али исто тако нисмо ми преко ноћи заборавили да играмо фудбал. Не тражимо оправдање, наместиле су се неке околности. Повреде, умор, пад концентрације, каљуга… утицали су на то да не победимо Мачву. Уморни смо, али нисмо ван ритма. Тренирамо марљиво, радимо шта нам шеф каже и верујем да ћемо већ у недељу да се вратимо у победнички колосек. Стоји да се мучимо у офанзиви, а примамо неке чудне, исте голове из грешака иако контролишемо игру. Тако је како је. Догодило се и не треба се освртати, треба гледати напред.

Криза се лечи у раду и тишини, сматра и један од најстандарднијих фудбалера црвено-белих:

– Добро је што нисмо имали много времена за туговање, атмосфера је опет нормална, радна, већ смо се окренули наредном мечу и примарном циљу – титули. Мачву морамо да добијемо како знамо и умемо, без обзира на ужасан терен где не можеш да играш како желиш. Верујте, сви играчи ће дати више од 100 одсто да победимо све три утакмице до краја и бар са шест бодова предности уђемо у плеј-оф. А онда све карте бацамо да освојимо титулу. Она мора да се врати на „Маракану“ – јасан је Стојковић.

Треба рећи да Милојевић ни за недељни меч (17.00, Арена 1) неће моћи да рачуна на Савића и Доналда, можда ни на Бена, који се није потпуно опоравио. Повредио се Милић, Стојковић је такође неизвестан…

RSF