Три гола предности и сјајна статистика

Фудбал

Црвена звезда ће сутра у вечерњим часовима покушати да одбрани стечену предност у Београду, и пласира се у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

После Летонијe, Црвена зевзда ће покушати да се и из Литваније врати у најмању руку непоражена, али сигурно је да ће изабраници Владана Милојевића покушати да забележе и прву европску победу на страни ове сезоне.

Сам почетак сезоне и резултати које је Црвена звезда остварила уливају и више него реалан оптимизам пред сутрашњу утакмицу. После летонских 0:0, односно победе 2:0 у реваншу у Београду, Црвена звезда је три гола успела да дâ и Динаму из Врања, односно Судуви, а пре два дана и Раднички из Ниша је савладан резултатом 2:0. Црвено-бели у првих пет утакмица имају остварену гол разлику 10:0!

Импонзатан је податак да Вујадин Савић и екипа у првих пет утакмица нису примили гол, али још нестварније звучи чињеница да су Звездини противници у првих пет утакмица свега три пута успели да шутирају у оквир гола! Милан Борјан и Зоран Поповић заиста нису имали много посла ове сезоне, захваљујући Звездиној гранитној одбрани, односно игри у дефанзиви читаве екипе.

Црвена звезда је, дакле, у Литванију са собом понела предност од три гола, као и податак да је дозволила свега три шута у оквир гола у претходних 450 минута игре! Верујемо и надамо се да ће се такав тренд наставити и сутра, да ће црвено-бели успети још једном да сачувају мрежу и тиме почетак сезоне учине још невероватнијим.

RSF